Gravidyoga med Ashley Renlund och Lyckolabbet


En 6-veckors kurs

Stärkande verktyg och gemenskap inför förlossningen, Läs vad andra deltagare har skrivit om kursen.


Kommande kursstart

Gravidyoga 4 sept – 9 okt 2024

Plats: Lyckolabbet, Hamngatan 11
Kursperiod: 4 sept – 9 okt
Dag: onsdag
Tid: 17:30-18:45
Lärare: Ashley Renlund
Pris: 1500 kr
* 6 kurstillfällen

Vill du föranmäla? mejla: ash.renlund@gmail.com

Gravidyoga 6 nov -11 dec 2024

Plats: Östersund
Kursperiod: 6 nov – 11 dec
Dag: onsdag
Tid: 17:30-18:45
Lärare: Ashley Renlund
Pris: 1500 kr
* 6 kurstillfällen

Vill du föranmäla? mejla: ash.renlund@gmail.com


Kursinformation

Om 6-veckors kursen

bild av en yogastudio i Östersund

Välkommen till vår gravidyogakurs, en sexveckors resa som är skräddarsydd för att stötta blivande mammor genom varje steg av graviditeten, förlossningen och det tidiga moderskapet. Genom att plocka från yogans urgamla visdom erbjuder vi en helhetsapproach som omfattar andningsövningar, fysiska övningar och mentala verktyg för att stärka och förbereda dig för den unik resan som väntar.

Under kursens gång kommer vi att utforska andningsövningar som inte bara ger dig en ökad medvetenhet om din andning, utan också hjälper till att skapa en djup förbindelse med din kropp och ditt växande barn. Genom att lära dig att andas medvetet kan du skapa ett lugnande och balanserat sinne, vilket är ovärderligt under graviditeten, förlossningen och tiden efter.

De fysiska övningarna som ingår i kursen är utformade för att stärka och förbereda din kropp för förlossningen. Genom att fokusera på övningar som stärker bäckenbotten, ryggmuskler och ökar flexibiliteten kan du skapa en smidigare förlossningsupplevelse och minska risken för vissa typer av förlossningskomplikationer. Dessutom kan regelbunden motion under graviditeten hjälpa till att minska obehag såsom ryggsmärtor och förbättra din allmänna hälsa och välbefinnande.

Utöver de fysiska aspekterna fokuserar vår kurs också på att ge dig mentala verktyg för att hantera de utmaningar och förändringar som följer med graviditeten och moderskapet. Genom djupavslappning, visualisering och mindfulness-praxis kan du skapa en starkare sinnesnärvaro, hantera stress och rädslor samt främja en positiv inställning inför förlossningen och det kommande moderskapet.

Vår målsättning är att inte bara ge dig verktygen du behöver för en smidigare graviditet och förlossning, utan också för att stödja dig på din resa som blivande mamma. Vi strävar efter att skapa en varm och stödjande gemenskap bland våra kursdeltagare. Vi tror att genom att bygga en känsla av gemenskap och samhörighet kan vi skapa en trygg miljö där du kan känna dig sedd, hörd och omhändertagen.

Att dela denna resa med andra blivande mammor ger dig möjlighet att känna dig mindre ensam och mer förstådd. Du kommer att få chansen att dela glädjeämnen, utmaningar och förväntningar med kvinnor som befinner sig i liknande situationer, och tillsammans kan vi skapa en kraftfull och stöttande miljö där vi kan växa och blomstra som individer och som grupp.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vår gemenskap av blivande mammor och dela denna värdefulla tid tillsammans.

Om du vill fortsätta delta i vår gemenskap och yoga även efter förlossningen, är du mer än välkommen att fortsätta med oss i Mamma-Baby yoga, en kurs som är anpassade för den nya fasen i ditt liv som förälder, och vi ser fram emot att fortsätta stödja dig på din resa.

Yoga för gravida kursen är ett samarbete med Lyckolabbet

Fördelar med vår Gravidyogakurs:

  • Fysisk förberedelse: Utveckla styrka och flexibilitet för en smidigare förlossningsupplevelse.
  • Mentalt välbefinnande: Lär dig avslappningstekniker och andningsövningar för att hantera stress och främja lugn inför förlossningen.
  • Kroppskännedom: Utforska din kropp på ett djupare sätt och skapa en medvetenhet om dess förändringar under graviditeten.
  • Gemenskap: Dela erfarenheter och stöd med andra blivande mammor i en varm och stöttande miljö.
  • Expertvägledning: Få vägledning från en erfaren yogalärare och mamma som förstår de unika behoven under graviditeten.
  • Ökat välbefinnande: Minska obehag som ryggsmärtor och sömnproblem samt främja en generell känsla av välbefinnande under graviditeten.

För mer information mejla: ash.renlund@gmail.com

Mamma-baby yoga Östersund - yogalärare Ashley Renlund

Vad andra har sagt om kursen